Diabetes type 2 - optimalisert livsstilsintervensjon

Optimalisert livsstilsintervensjon

Kosthold

Det anbefales at personer med diabetes har en kost i tråd med Helsedirektoratets kostråd, men matvarer med mye stivelse og sukker påvirker blodsukkeret, og derfor bør inntaket av slike matvarer tilpasses den enkelte. Ved bruk av måltidsinsulin tilpasses dosen inntaket. Kosten kjennetegnes av:

Ved diabetes type 2 er det dokumentasjon for å anbefale kostmønstrene under. Alle kostmønstrene er også forenelig med kostrådene ovenfor:

Mosjoner jevnlig

Fysisk aktivitet fører til bedre fysisk form, øker livsgleden og gjør at følsomheten for insulin blir bedre, med fall i blodsukker som resultat. Minst 150 minutter i uken med moderat til hard fysisk aktivitet anbefales.

Ved overvekt vil vektreduksjon oftest også gi bedring i blodsukkeret. Så lite som 5 % vektreduksjon er vist å ha en gunstig effekt.

Røykeslutt

Røyking øker risikoen for hjerte-og karsykdom, lungesykdommer og kreft. Røyking er spesielt ugunstig for personer med diabetes type 2. Både din lege og frisklivssentralene kan hjelpe deg hvis du ønsker å slutte å røyke.

Se behandlingsanbefaling på 1 minutt på diabetesbehandling.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å lagre preferansene dine og gi deg en bedre brukeropplevelse. Noen av disse informasjonskapslene er nødvendige for å kunne bruke nettstedet, mens andre brukes til å gi deg relevant innhold og hjelpe oss med å spore nettstedets ytelse. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler ved å klikke her. Klikk på Preferanser for informasjonskapsler for å bekrefte preferansene dine eller velg dine preferanser for informasjonskapsler.

Cookie informasjon

Gjennom dette verktøyet kan du velge å aktivere enkeltteknologier på dette nettstedet.

Cookie informasjon

Essential

Nødvendige informasjonskapsler gjør et nettsted brukbart ved å tilby grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon, språkinnstillinger og tilgang til sikre områder på nettstedet. Siden nettstedet ikke kan fungere ordentlig uten dem, kan du ikke velge bort denne typen informasjonskapsler. Mer informasjon

Målgruppen

Mer informasjon

Nettstedsoptimalisering

Disse informasjonskapslene hjelper oss med å få nettstedene våre til å fungere mer effektivt, så vel som å gjenkjenne enheten din ved påfølgende besøk for å få informasjon og statistikk om ditt samspill med nettstedet vårt. Mer informasjon

Adobe Analytics

Mer informasjon

Marketing

Disse informasjonskapslene brukes til å følge brukere til andre nettsteder for å vise annonser på de nettstedene som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker. Mer informasjon