Personvern

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Boehringer Ingelheim Norway KS (heretter kalt “Boehringer Ingelheim”, “vi”, “vår”, “oss”) behandler dine personopplysninger på dette nettstedet. Personopplysningene dine vil utelukkende bli behandlet i samsvar med gjeldende lovgivning (dvs. den europeiske personvernforordningen – GDPR).

1. Bruk av personopplysninger og rettslig grunnlag


1.1 Kontaktskjema og andre forespørsler


Bruk

Diabetesbehandling.no er en informasjon og serviceportal kun for helsepersonell. Diabetesbehandling.no drives av legemiddelfirmaet Boehringer Ingelheim Norway KS.


Informasjonen som vises på denne nettsiden er basert på produktomtaler for de ulike diabeteslegemidlene (finnes på www.felleskatalogen.no) og Nasjonal faglig retningslinje for diabetes. Ekspertpanelets vurderinger representerer deres personlige tolkning av tilgjengelig evidens. All informasjonen på denne nettsiden er av rådgivende karakter. Helsepersonell har alltid et selvstendig ansvar for valg og oppstart av relevant behandling basert på produktomtaler, egen tolkning av gjeldende retningslinjer samt egen klinisk praksis og ekspertise. Den nasjonale faglige retningslinjen for behandling av diabetes kan finnes her: https://helsedirektoratet.no/retningslinjer/diabetes. Boehringer Ingelheim har utviklet internettsiden basert på faglig innspill fra ekspertpanelet.


Målgrupper

Dette nettstedet inneholder medisinsk informasjon og er derfor forbeholdt helsepersonell som i henhold til legemiddelforskriften omfatter leger, farmasøyter, tannleger, veterinærer, offentlig godkjente sykepleiere og studenter i disse fag.


Vi behandler personopplysningene dine for å levere til deg de avtalte eller forespurte tjenestene på dette nettstedet:

  • hvis du sender oss forespørsler om produkter eller mulige bivirkninger

Det rettslige grunnlaget for behandling er artikkel 6 (1) b) i personvernforordningen, og artikkel 6 (1) c) i personvernforordningen hvis du sender informasjon om mulige bivirkninger (se avsnitt 6 for spesifikk informasjon om bivirkninger).

1.2 Loggdata

Når du bruker nettstedet, blir enkelte opplysninger, inkludert data sendt av nettleseren (f.eks. IP-adresse, type informasjonskapsler, forrige nettsted, klokkeslett og dato, vist innhold) lagret midlertidig. Vi bruker disse opplysningene for å gjøre det mulig for deg å besøke nettstedet vårt og, ved behov, å gjennomgå og utøve våre og tredjeparters rettigheter ved skade eller overtredelse av lovbestemmelser, bruksvilkårene våre og rettighetene til tredjeparter. Rettslig grunnlag er artikkel 6 (1) b) i personvernforordningen. Loggfilene vil bli lagret så lenge det er nødvendig for behandlingsformålet, i prinsippet ikke lenger enn 14 dager.

1.3 Informasjonskapsler og lignende teknologier

Vi bruker informasjonskapsler (små tekstfiler som lastes ned på nettleseren din) og lignende teknologier, som pikselkoder, nettsignaler og gjennomsiktige GIF-filer (lagt til nettstedet), heretter kalt “informasjonskapsler”. I det neste avsnittet beskriver vi de ulike kategoriene av informasjonskapsler.

1.3.1 Nødvendige informasjonskapsler

Nødvendige informasjonskapsler kreves for at nettstedet skal fungere skikkelig. Disse informasjonskapslene gjør at nettstedet kan brukes, ved at de leverer grunnleggende funksjoner som sidenavigering, tilgang til sikre områder på nettstedet og språkinnstillinger. Du kan ikke velge bort denne typen informasjonskapsler, på grunn av deres betydning for nettstedets funksjonalitet. Vi baserer behandlingen av slike personopplysninger på artikkel 6 (1) b i personvernforordningen, for å kunne levere våre tjenester i henhold til avtale.

De nødvendige informasjonskapslene vi bruker på dette nettstedet, omfatter informasjonskapsler som:

  • finner ut om en besøkende bruker Java Script
  • lar den besøkende motta nettstedinnhold fra en av flere servere når vedkommende surfer på nettstedet
  • fastslår om en bruker har samtykket til bruk av informasjonskapsler i banneret for informasjonskapsler
  • opprettholder brukerens status for alle sideforespørsler

Lagringstiden til de nødvendige informasjonskapslene varierer fra den aktuelle økten og opptil ett år.


1.3.2 Informasjonskapsler for optimalisering av nettside

Basert på ditt samtykke (art. 6 (1) a i personvernforordningen) bruker vi informasjonskapsler som gjør nettstedene våre mer effektive og som gjenkjenner enheten din ved nye besøk, for å innhente informasjon og statistikk om din bruk av nettstedet. Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykket uten negative konsekvenser og med virkning framover i tid. Ønsker du å gjøre det, kan du endre innstillingene dine her.

Vi bruker følgende tjenester fra tredjeparter:

Adobe Analytics (Omniture)

Så lenge du samtykker til det, bruker vi informasjonskapsler fra Adobe Analytics, en nettanalysetjeneste som leveres av Adobe Systems Software Ireland Limited (“Adobe”). Adobe Analytics bruker informasjonskapsler på vegne av Boehringer Ingelheim for å analysere all trafikk og bruksmønstre. Informasjonskapslenes lagringstid varierer fra den aktuelle økten og opptil ett år. IP-adressen som samles inn av informasjonskapslene, anonymiseres før den geolokaliseres. I tillegg blir den erstattet av en generisk IP-adresse. Adobe vil ikke knytte IP-adressen din til annen informasjon som ivaretas av Adobe. Du kan forhindre at Adobe innhenter og bruker informasjon (informasjonskapsler og IP-adresse) ved å benytte alternativene på http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html eller ved å endre innstillingene dine her.

Siden personopplysninger i unntakstilfeller kan overføres til USA, er Adobe tilsluttet Privacy Shield-avtalen mellom EU og USA. Analysene hjelper oss å forbedre tjenestene våre.

Google Analytics (NO)
Dette nettstedet bruker Google Analytics, en nettbasert analysetjeneste fra Google, Inc. («Google»). Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Hvis du befinner deg i EU eller EØS, vil IP-adressen din bli forkortet av Google før den overføres til USA. I unntakstilfeller kan det hende at din fullstendige adresse vil bli sendt til en Google-server i USA og forkortet der. Google har selvsertifisert sin overholdelse til Privacy Shield-rammeverket mellom EU og USA. På vegne av Boehringer Ingelheim vil Google bruke denne informasjonen i det formål å samle rapporter om nettstedsaktivitet og gi andre tjenester forbundet med nettstedsaktivitet og Internettbruk. IP-adressen som sendes fra nettleseren din som en del av Google Analytics, vil ikke bli knyttet til andre opplysninger ivaretatt av Google. Analysene hjelper oss med å forbedre tjenestene våre. Lovmessig grunnlag er artikkel 6 (1) f) GDPR. Du kan forhindre at opplysninger (inkludert IP-adressen din) som genereres av informasjonskapselen, overføres til Google hvis du laster ned og installerer denne plugin-modulen for nettleser.

Informasjonskapsler knyttet til denne tjenesten lar oss for eksempel:

  • Opprette unike bruker-ID-er og spore besøk på tvers av våre ulike domener.
  • Finne ut om informasjonskapsler er aktivert.
  • Hente statistikk om brukerens besøk på nettstedet.
  • Identifisere tid (i dager) mellom to besøk av samme besøkende.
  • Finne ut antall besøk for en enkelt bruker.


1.3.3 Informasjonskapsler for markedsføring

Vi bruker informasjonskapsler for markedsføring, som gjør at vi kan følge brukere til andre nettsteder for å vise annonser som er relevante og interessante for den enkelte brukeren. Denne behandlingen er basert på ditt samtykke (art. 6 (1) a i personvernforordningen). Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykket med virkning framover i tid og uten negative konsekvenser, ved å endre innstillingene dine via denne lenken.

Vi bruker følgende tjenester fra tredjeparter:

Facebooks Egendefinert publikum og Instagram (piksel):

Vi bruker grunnversjonen av Facebook-pikselen for å vise deg målrettede annonser fra oss og tredjeparter på Facebook- og Instagram-plattformene. Facebook og Instagram drives av Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Til dette formålet gir vi Facebook informasjon om din aktivitet på nettstedet vårt og noen andre personopplysninger (som din piksel-ID og Facebook-informasjonskapsel) via en piksel. Disse opplysningene omfatter, men er ikke begrenset til, såkalte http-hoder (f.eks. din IP-adresse og informasjon om nettleseren din) og klikkinformasjon fra nettstedet vårt (dvs. hvilke knapper du har klikket på, beskrivelse av dem og hvilke nettsider du har besøkt). På denne måten kan brukere av nettstedet vårt få se interessebaserte annonser ("Facebook-annonser"/"Instagram-annonser") når de besøker Facebook, Instagram eller andre nettsteder som også bruker denne funksjonen. På den måten kan vi gjøre nettstedet vårt enda mer interessant for deg.

Ved hjelp av markedsføringsverktøy oppretter nettleseren din automatisk en direkte forbindelse med Facebook-serveren. Vi kan ikke påvirke omfanget eller videre bruk av opplysningene som samles inn av Facebook ved bruk av pikselen. Ved å integrere Facebook-funksjonen Egendefinert publikum får Facebook informasjon om at du har besøkt og sett på et av våre nettbaserte tilbud, eller de får beskjed om at du har klikket på en annonse som er vist av oss. Hvis du er registrert på en av Facebooks tjenester, kan Facebook kople dette besøket til den private kontoen din. Selv om du ikke er registrert på Facebook, eller du ikke har logget deg inn, er det en mulighet for at leverandøren kan identifisere og lagre IP-adressen din og andre identifikatorer. Facebook-pikselen gjør at vi kan måle, evaluere og optimalisere effekten av Facebook-annonser for statistikk og markedsundersøkelser. Vi mottar kun anonyme rapporter fra Facebook.

For påloggede brukere er det også mulig å deaktivere Facebook-funksjonen Egendefinert publikum på www.facebook.com/settings/. For mer informasjon om hvordan Facebook samler inn og behandler disse opplysningene, og om dine rettigheter og valgmuligheter knyttet til personvern, se Facebooks personvernerklæring (https://www.facebook.com/privacy/explanation). Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykket til bruk av Facebook-pikselen med virkning framover i tid ved å følge denne lenken: https://www.facebook.com/login.php?next=https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. For å gjøre det må du være pålogget Facebook eller Instagram. Du finner mer informasjon om Facebooks behandling av personopplysninger her: www.facebook.com/about/privacy. Facebook er også tilsluttet Privacy Shield-avtalen mellom Europa og USA: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active.

Twitter (konverteringssporing):

Vi har også lagt inn Twitters remarketing-funksjon på nettstedet vårt. Den leveres av Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Med Twitters remarketing-funksjon kan vi vise deg reklameannonser basert på dine interesser på Twitter-plattformen. Til dette formålet bruker Twitter såkalte koder eller tagger. Denne koden brukes til å registrere besøk på nettstedet vårt og bruksdata (f.eks. alle interaksjoner knyttet til annonsene som vises, som klikk på lenker, retweets og likes) på en anonymisert, ikke-personlig måte. Hvis du deretter besøker Twitter, vil det vises integrerte annonser basert på dine interesser. Twitter vil da motta informasjon fra nettleseren din om at du har besøkt nettstedet vårt via enheten din. Hvis du er registrert på en av Twitters tjenester, kan Twitter kople besøket til kontoen din. Selv om du ikke er registrert på Twitter, eller du ikke er pålogget, er det mulig at leverandøren kan identifisere og lagre IP-adressen din og andre identifikatorer. Informasjonen som kodene genererer om din bruk av tjenestene våre, overføres til en Twitter-server i USA og lagres der.

Mer informasjon om hvordan du kan deaktivere denne funksjonen på Twitter finner du her: https://help.twitter.com/de/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads. Mer informasjon om Twitters behandling av personopplysninger finner du her: https://twitter.com/de/privacy. Twitter er også tilsluttet Privacy Shield-avtalen mellom Europa og USA: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TORzAAO&status=Active.

LinkedIn (Insight Tag):

Vi bruker også konverteringssporing på nettstedet vårt, med LinkedIns Insight Tag, et verktøy fra LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irland. Til dette formålet er LinkedIns Insight Tag integrert på nettstedet vårt, og det er plassert en informasjonskapsel av LinkedIn på enheten din. LinkedIn får beskjed om at du har besøkt nettstedet vårt, og innhenter IP-adressen din. Tidsstempler og hendelser, som sidevisninger, lagres også. Det gjør at vi kan evaluere bruken av nettstedet vårt statistisk, for å kontinuerlig forbedre det. Vi få blant annet informasjon om hvilken LinkedIn-annonse eller hvilken interaksjon på LinkedIn som sendte deg over til nettstedet vårt. Dette gir oss bedre kontroll over hvordan annonsene våre vises.

Du finner mer informasjon om konverteringssporing her: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/67595/linkedin-conversion-trackingubersicht. Vær oppmerksom på at LinkedIns opplysninger kan bli lagret og behandlet slik at en forbindelse til den respektive brukerprofilen er mulig, og at LinkedIn kan bruke opplysningene til egne annonseringsformål. Du finner mer informasjon i LinkedIns personvernerklæring her: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Du kan forhindre at LinkedIn analyserer brukeratferden din og viser interessebaserte anbefaler, her: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

LinkedIn er også tilsluttet Privacy Shield-avtalen mellom Europa og USA: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000L0UZAA0&status=Active.

Shariff-løsning for sosiale medier:

Vi har lagt til knapper for ulike sosiale medieplattformer (Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram og Pinterest) på nettstedet vårt. Når du klikker på en av knappene, blir du sendt videre til bedriftssiden vår på den respektive plattformen. For å ivareta ditt personvern har vi integrert den såkalte Shariff-løsningen: Det er kun hvis du klikker på knappen til en av de sosiale medie-leverandørene (f.eks. Facebook) på nettstedet vårt, at nettleseren din oppretter en direkte forbindelse til den respektive leverandørens servere, som kan være plassert i USA. Hvis du er logget inn på brukerkontoen din hos den respektive leverandøren, kan profildataene dine suppleres med informasjon som innhentes om din bruk av innholdet vårt. Hver enkelt leverandør er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Mer informasjon om behandling av personopplysninger finner du på nettstedet til de ulike leverandørene.

1.4 Andre formål for behandling av dine personopplysninger

Vi behandler dine personopplysninger for å:

  • ivareta våre berettigede interesser, som:
  • å oppfylle en forretningsavtale (f.eks. omstilling, salg eller overføring av ressurser, fusjon); og
  • å verne våre rettigheter og eiendommer, håndheve våre bruksvilkår og juridiske merknader, og for å fastsette, gjøre gjeldende og forsvare rettskrav.
  • å oppfylle våre rettslige forpliktelser, rettsavgjørelser og andre bindende avgjørelser.
  • med ditt samtykke til andre formål, for eksempel abonnement på et nyhetsbrev. I dette tilfellet kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt.

2. Overføring av personopplysninger

Vi kan dele personopplysninger med tredjeparter.

2.1 Rapporteringsplikt overfor tilsynsmyndighet og utøvelse av rettigheter

Vi kan dele personopplysninger knyttet til legemiddelovervåkning, som beskrevet i avsnitt 6.

For å verne våre rettigheter eller rettighetene til tredjeparter kan vi også formidle opplysninger til rettighetshavere, konsulenter og myndigheter i samsvar med lovbestemmelser.

2.2 Serviceleverandør

Vi benytter tjenesteleverandører for å behandle personopplysningene dine til formålene beskrevet i denne personvernerklæringen. Disse tjenesteleverandørene behandler kun opplysninger på våre vegne, i samsvar med våre instruksjoner og under vår kontroll i samsvar med denne personvernerklæringen.

En av disse tjenesteleverandørene er Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 River-walk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Irland, og tjenestene de leverer er data- og nettanalysetjenester.

2.3 Boehringer Ingelheims selskaper

Som en del av et globalt konsern involverer vi andre Boehringer Ingelheim-selskaper som støtter oss i databehandlingen. Disse konsernselskapene behandler opplysninger utelukkende til formålene oppgitt i denne personvernerklæringen.

2.4 Overføring av opplysninger til mottakere utenfor EU

Noen av disse tjenesteleverandørene og Boehringers selskaper behandler personopplysninger utenfor EU. I slike tilfeller sikrer vi et tilstrekkelig nivå av personvern for å overholde europeisk lovgivning (normalt via standard kontraktklausuler publisert av EU-kommisjonen).

3. Personvernerklæring for legemiddelovervåking

Hvis du rapporterer om bivirkninger, eller annen informasjon som er relevant for legemiddelovervåking, knyttet til et Boehringer Ingelheim-produkt, vil disse opplysningene utelukkende brukes og deles til legemiddelovervåking. (Legemiddelovervåking omfatter å fange opp, vurdere, forstå og forebygge bivirkninger eller andre problemer forbundet med legemidler.)

Alle meldinger vil bli delt med Boehringer Ingelheim International GmbH, som drifter databasen for global legemiddelovervåking.

Boehringer Ingelheim er forpliktet til å melde all relevant informasjon om legemiddelovervåking til helsemyndigheter over hele verden (inkludert land som kan ha et annet nivå for vern av personopplysninger enn EU). Rettslig grunnlag: Artikkel 6 (1) c); for overføringer utenfor EU: artikkel 6 (1) f) og artikkel 49 (1) e) i personvernforordningen.

Meldingene inneholder nærmere informasjon om hendelsen, men kun begrensede personopplysninger:

  • Med hensyn til pasienter inneholder meldingen kun oppgitt alder, kjønn og initialer, men aldri pasientens navn.
  • Med hensyn til enkeltpersoner som melder om bivirkninger, inneholder meldingen oppgitt navn, yrke (f.eks. lege, farmasøyt), initialer eller adresse, e-post og telefonnummer. Kontaktinformasjonen er påkrevd for at vi skal kunne følge opp melderen og få god og fullstendig informasjon om bivirkninger. Hvis melderen ikke ønsker å oppgi sin kontaktinformasjon til Boehringer Ingelheim eller myndighetene, oppgis «Personvern» i melderens navnefelt.

Når opplysningene dine deles med andre Boehringer Ingelheim-selskaper, forretningspartnere eller tjenesteleverandører utenfor EU, sørger vi for tilstrekkelig vern om personopplysningene dine.

Siden meldinger om bivirkninger er viktige av hensyn til folkehelsen, oppbevares meldingene i minst 10 år etter at produktet er trukket tilbake fra det siste landet hvor produktet ble markedsført.

4. Sletting

Boehringer Ingelheim lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for behandlingsformålet, som hovedsakelig er anskaffelsen av tjenestene våre som du har forespurt. Dette betyr for eksempel at vi sender deg nyhetsbrev, forutsatt at du ikke har stanset abonnementet, eller at vi oppbevarer dine brukerkontoopplysninger (pålogging, yrke, navn osv.) så lenge du har en brukerkonto hos oss.

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for det spesifikke, forretningsmessige formål eller det formålet opplysningene ble samlet inn for. Hvis du trekker tilbake samtykket, sletter brukerkontoer eller motsetter deg behandling av dine personopplysninger, vil vi slette de innsamlede personopplysningene i løpet av rimelig tid.

I enkelte tilfeller er vi pålagt å beholde personopplysninger for å overholde lovfestede lagringsperioder (f.eks. i forbindelse med legemiddelovervåking). I slike tilfeller sørger vi for at opplysningene dine kun blir brukt for å oppfylle lagringsplikten, og ikke for noen andre formål.

5. Dine rettigheter

Med forbehold om begrensninger i gjeldende lovgivning, har du rett til innsyn, retting, sletting, begrensning av behandling, og dataportabilitet av dine personopplysninger, samt rett til å motsette deg automatiserte, individuelle avgjørelser.

Du har også rett til å trekke tilbake samtykket ditt til enhver tid.

Rett til å protestere:

Når behandlingen av dine personopplysninger er basert på våre berettigede interesser, kan du til enhver tid motsette deg denne behandlingen. I slike tilfeller vil vi ikke lenger behandle personopplysningene dine, med mindre våre interesser har forrang. Du kan til enhver tid protestere mot at personopplysningene dine benyttes til direkte markedsføringsformål. Du kan også motsette deg behandling av dine personopplysninger med sikte på overføring til myndigheter utenfor EU, som beskrevet ovenfor i avsnitt 6 for legemiddelovervåking, med mindre Boehringer Ingelheims interesser har forrang.

Forespørsler og eventuelle spørsmål knyttet til behandling av dine personopplysninger kan sendes til:

Boehringer Ingelheim Norway KS

– Personvernansvarlig –

Postboks 405
1373 Asker, Norge
E-post: george.atie@boehringer-ingelheim.com


Hvis du fortsatt er i tvil om behandlingen av dine personopplysninger, kan du ha rett til å inngi klage til tilsynsmyndigheten i landet ditt eller til personvernansvarlig hos BI:

Datatilsynet
P.O. Box 8177 Dep., 0152 Oslo

+ 22 39 69 00
postkasse@datatilsynet.no
www.datatilsynet.no

Få individuelle behandlingsråd på 1 min. på diabetesbehandling.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å lagre preferansene dine og gi deg en bedre brukeropplevelse. Noen av disse informasjonskapslene er nødvendige for å kunne bruke nettstedet, mens andre brukes til å gi deg relevant innhold og hjelpe oss med å spore nettstedets ytelse. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler ved å klikke her. Klikk på Preferanser for informasjonskapsler for å bekrefte preferansene dine eller velg dine preferanser for informasjonskapsler.

Cookie informasjon

Gjennom dette verktøyet kan du velge å aktivere enkeltteknologier på dette nettstedet.

Cookie informasjon

Essential

Nødvendige informasjonskapsler gjør et nettsted brukbart ved å tilby grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon, språkinnstillinger og tilgang til sikre områder på nettstedet. Siden nettstedet ikke kan fungere ordentlig uten dem, kan du ikke velge bort denne typen informasjonskapsler. Mer informasjon

Målgruppen

Mer informasjon

Nettstedsoptimalisering

Disse informasjonskapslene hjelper oss med å få nettstedene våre til å fungere mer effektivt, så vel som å gjenkjenne enheten din ved påfølgende besøk for å få informasjon og statistikk om ditt samspill med nettstedet vårt. Mer informasjon

Adobe Analytics

Mer informasjon

Marketing

Disse informasjonskapslene brukes til å følge brukere til andre nettsteder for å vise annonser på de nettstedene som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker. Mer informasjon